sreda, 25. december 2013

Božič

Božič - najlepši praznik v letu. To je dan, ko se kot družina umirimo, posvetimo drug drugemu, to je dan za nas. Sicer mi je poleg Božičnega dne, še lepši božični večer. Skuhamo dobro božično večerjo, potem se cela družina zbere okoli mize, nazdravimo, se posladkamo in potem druženje.
Letos je bil naš božični večer malce drugačen. Veliko smo bili bolni, zato mi je bilo pomembno le to, da smo zbrani na kupu, da smo zdravi, da se smejemo, objemamo, veselimo. Dopoldne smo šle s srednjo hčerkico voščit lepe praznike vzgojiteljicam. Bile so jo veselE, saj je kar nekaj dni ni bilo, in je še ne bo, v vrtcu. Bilo je eno takšno pravljično vzdušje :) Starejša je zjutraj želela na avtobus, da bi voščila šoferju, po pouku pa sem ji prinesla še darilca za učiteljice. Sva imele zopet nekaj za razbit - piškoti v kozarcu - vse sestavine zbrane v kozarcu, ter čokoladne "rudolfe". Dvomim, da bi preživeli vožnjo z avtobusom :) Učiteljice so bile vesele piškotnih kozarcev in "rudolfov".
Potem smo skupaj skuhale kosilo, pri mami so pekle kruh, zvečer pa smo se umirili, spekli kiflje, narezali pršut in vse kar spada zraven.  Potem smo se oblekli, pripravili žerjavico, kadilo in šli na obhod, na molitve okoli hiše, po hiši, okoli živali... To je eno tako posebno doživetje tudi za otroke :) Na koncu seveda obvezen "mini ognjemet" s kresničkami :)
Nato pa večer smeha, druženja, veselja z najbližjimi <3 Lepo je bilo <3

Voščilnice smo oddali. ( Letos je sodelovala celotna družina s svojimi prstki :) Tudi najmlajša 5 mesečna članica :) Odtisnili smo prstke, narisali rogove, dodali oči in rdeč nosek in našo družino predstavili kot družino jelenčkov. Obožujem jelenčke, najbrž po slavnem tv liku jelenčku Rudolfu, najboljšemu Božičkovemu prijatelju. Skratka jelenčki v vseh oblikah so se že večkrat pojavili v mojih darilcih :)

Žal mi je šla SD kartica in sem ostala brez vseh božično novoletnih slikic, vse pa smo že podarili naprej in nimam kaj več fotografirati :( Se bom potrudila pa mogoče naredila še kake kopije :)
Edina slikica, ki jo imam, je slikica te božično novoletne voščilnice.


Upam, da najdem še kakšno našo "družinsko" :)
VSEM PA ŽELIM MIREN BOŽIČNI DAN!

Ni komentarjev:

Objavite komentar