sreda, 25. junij 2014

Darilca za rojstni dan v vrtcu

Tudi v vrtcu se praznujejo rojstni dnevi naših otrok. 
Z vzgojiteljicami se vedno dogovorimo kaj naj otroci prinesejo, ponavadi je to gosti sok in smetana ter kaki lepi kozarčki, slamice, mrvice... Sladkarijam se vsi izogibamo če se le da.
Jaz pa rada vedno dam tudi še nekaj zraven, nekaj za vse otroke. To delam že vsa leta odkar imam otroke v vrtcu. Izdelala sem pesmarico z otroškimi pesmicami, pa igrico kot je človek ne jezi se, pa knjigico, pa ploščice iz das mase, pa lesene polžke... Pa nočem, da nekaj izstopam, le rada to naredim za moje otroke :) 

Tokrat je zadnji teden pred koncem šolskega leta praznovala hčerkica, ki ima drugače rojstni dan avgusta, v vrtcu pa vsi poletni otroci praznujejo nekje v sredini junija.
Letos sem ji izdelala kar magnetke iz das mase. Z navdušenjem je hodila okoli mene, pomagala kar je lahko, nato pa komaj čakala da gre v vrtec z vrečko. Je bila vsa navdušena ko je delila svoja darilca prijateljčkom.

Lansko leto sva ob branju knjigic iz bralnega nahrbtnika izdelale BIBE in se naučile, kako biba spi, kako je, kako se umije, pije, skrije...  Otroke pa je ob rojstnem dnevu pogostila z lesenimi polžki, ki so nosili imena otrok.

1 komentar: